ŠKOLA V PRÍRODE- TURIST HOTEL DROTÁR
/

    

Žiaci ZŠ Ul. Vajanského 2844/47 v Lučenci sa zúčastnili v dňoch 9.5. – 13.5.2016 ozdravovacieho pobytu školy v prírode – v Turist hotel Drotár , ktorý sa nachádza v blízkosti dediny Hronec, na úpätí Nízkych Tatier a Veporských vrchov.
Školy v prírode sa zúčastnilo 47 žiakov druhých ročníkov, 2.A, 2.B a 2.C triedy pod vedením triednych učiteliek ( S. Líškovej, R. Vrbiniakovej, E. Liachovej) a p. vychovávateľky R. Štaudingerovej.
Pozitívom bol čerstvý horský vzduch, ktorý prospieval dýchacím cestám žiakov. Žiaci sa veľmi tešili z Čiernohronskej železničky. Nádherná bola turistika v Lesníckom skanzene vo Vydrovskej  doline, či návšteva Bystrianskej jaskyne.
V popoludňajších hodinách sa žiakom venovali animátori. Umelecké mená našich animátorov boli: Šťuky, Vifi, Straka a Mimoň. Deti boli rozdelenédo štyroch družstiev. V rámci skupín si zvolili pomenovanie a svoju vlajku: Čierna perla, Zelené oko, Modré more a Šable osudu. Celý týždeň plnili športové úlohy, logické hádanky, hľadali poklad, prekonávali strach v tmavom lese, zažili súťaže i diskotéku. Pochváliť môžeme netradičné aktivity, nápady, rôznorodé naháňačky, logické hádanky..... 
Pobyt v škole v prírode mal blahodarný účinok pre zdravie detí, prehĺbil vedomosti z vlastivednej, prírodovednej i environmentálnej oblasti a stmelil  kolektív detí.

 

                                                                                                                                           Stanislava Líšková

                                                                                                                                                    fotky ...