VIANOČNÁ ATMOSFÉRA NA NAŠEJ ŠKOLE
/

   
   ,,Vianoce sú stále, nielen v jeden deň. Milovať, podeliť sa, darovať - nie sú na to, aby sa odložili bokom do škatule ako zvončeky, svetlá a strieborné reťaze. Dobro, ktoré konáš pre druhých, je dobro, ktoré konáš aj pre seba samého.“

 Vianočný duch sa začal šíriť už na Mikuláša – Mikulášskou zumbou. Žiaci si vyzdobovali triedy, chodby, v tvorivých dielňach zhotovovali rôzne vianočné ozdoby a dekorácie, aranžovali vianočné ikebany a vence , ktoré boli ponúkané na vianočnom bazáre vo vestibule školy.
    
Atmosféra Vianoc pokračovala udržiavaním ľudových tradícií a tým je aj sviatok sv. Lucie. Biela pani aj so svojimi pomocníčkami chodila po škole, povymetala všetky kúty. A prišiel aj ten veľký deň, keď nás navštívili spolu s pani učiteľkami deti z materských škôlok:  MŠ Dr. Herza, MŠ M. R. Štefánika MŠ Ulica partizánska a MŠ Boľkovce. Pani kuchárky ich už očakávali vo vianočne vyzdobenej jedálni s teplým ovocným čajom. Po malom osviežení sa presunuli do Novohradskej izby, kde školské súbory  Zvonček a Kubovci našim hosťom predviedli,, Vianočné ľudové zvyky a tradície od Ondreja do Vianoc.“ Deti  mali možnosť si pozrieť ako sa darí bývalým  škôlkarom v jednotlivých  triedach - spoločne si zaspievali , zatancovali  a vyskúšali rôzne zábavné interaktívne hry. V telocvičniach už očakávala Adrianka so svojimi Zumbáčikmi , Renátka s tanečnicami a roztancovali vianočnou náladou všetkých- malých aj veľkých . Plní zážitkov a vianočnej nálady odchádzali škôlkari spolu so svojimi pani učiteľkami späť do svojich materských škôl , aby  nadchádzajúce vianočné dni strávili v šťastí, pokoji a lásky.

   

                                                                                                     Jana  Štrbková

         

                                                                                                                                                    fotky ...