PASOVANIE PRVÁKOV 

A PIATAKOV

 

Stať sa prvákom, či piatakom je veľká vec. Treba si zvyknúť na toľko nových ľudí, povinností, pravidiel. Začína sa nová etapa života malého človiečika, taká prelomová, pamätná. Aby na toto obdobie deťom zostali krásne spomienky, čakal na prvákov slávnostný deň.
     Dňa 24.10.2017 sa na našej škole uskutočnila veľká udalosť – PASOVANIE PRVÁKOV A PIATAKOV.  Rodičia, starí rodičia boli svedkami výnimočnej udalosti. Na začiatku celého programu pasovania si žiaci 9. ročníka pripravili pestrý program. Pekným slovom sa prihovorila pani riaditeľka Mgr. J. Kamenská a predsedkyňa  Rady rodičov  Ing. K. Kerekeš Cepláková. Pred pasovaním museli zložiť sľub, v ktorom sľubovali, že sa budú učiť a správať tak, ako sa na správneho školáka patrí. Spoločne sme si zaspievali hymnu našej školy. Následne prváci  pristúpili k slávnostnému obradu. "Pasujem Ťa za žiaka/žiačku  našej školy", znela pasovacia formulka, po ktorej každý žiak dostal svoj dekrét prváka a tričko s logom našej školy. Aj naši najmladší žiaci – prváci dostali možnosť ukázať, čo vedia. Vo veľkej telocvični boli pripravené športové aktivity, v ktorých ukázali rýchlosť, obratnosť, presnosť a šikovnosť. Prváci odchádzali do tried s hrdosťou.
Teraz čaká všetkých našich prvákov dlhá cesta, na ktorej im želáme, aby sa ich všetky túžby a predstavy o škole splnili, aby sa v nej cítili dobre, aby okrem vedomostí zažili i kopec radosti z objavovania, ale i spokojnosti z dobre vykonanej práce.

Želáme im, ako aj všetkým piatakom veľa úspechov  a ešte viac skvelých kamarátov.

                                                                                                                    A. Zubová

                                                                                                                                     

                 

                                                                                                                                                                                foto