AKTUALITY TSV

DIVÍNSKY BOYARD 2017“  

13. septembra sa 20 žiakov našej školy zúčastnilo 3. ročníka „DIVÍNSKEHO BOYARDU  2017“. Z každého ročníka boli vybraní 4 žiaci/2 chlapci + 2 dievčatá/ a súťažili štvorčlenné miešané družstvá za každú školu. Semifinálového kola sa zúčastnilo 7 ZŠ z okresu Lučenec a Poltár.

Pre žiakov bolo pripravených 9 stanovíšť, na ktorých žiaci plnili úlohy z oblasti prevencie kriminality a rôzne športové a pohybové aktivity.

Našim žiakom sa darilo a umiestnili sa na výbornom 2. mieste. Získali pohár a vecné ceny a postúpili do finále v ktorom sa stretli najlepší z dvoch semifinálových kôl/6 ZŠ/. Naši žiaci na 3 km dlhej trati statočne bojovali s náročnými pohybovými aktivitami aj s nepriazňou počasia.

Víťazom sa stala ZŠ Hriňová a naši žiaci sa vo finále neumiestnili. Všetci naši reprezentanti si zaslúžia pochvalu a tešíme sa na ďalší ročník.

Cezpoľný beh žiakov a žiačok ZŠ

6.10.2017 sa  konalo okresné kolo v cezpoľnom behu žiakov ZŠ a študentov SŠ. Pretekalo sa  v mestskom parku v Lučenci na okruhu dlhom 1 450 metrov. Žiačky bežali 1 okruh a žiaci 2 okruhy. Okresného kola sa zúčastnilo 10 ZŠ/chlapci/ a 5 ZŠ/dievčatá/. Naše dievčatá sa súťaže nezúčastnili nakoľko sa im súťaž kryla s „DIVÍNSKYM BOYARDOM 2017“. Chlapci ako družstvo  však boli úspešní a obsadili pekné 2. miesto a za ZŠ Laca Novomeského zaostali len o 1 bod. Z jednotlivcov sa darilo Kevinovi Oláhovi 9.B, ktorý obsadil 3. miesto a Ladislavovi Máckovi, ktorý skončil na 4. mieste.

Reprezentovali: K. Oláh 9.B, L. Mácka 9.B, Tomáš Furik 7.C. Pochvalu si zaslúžia všetci traja žiaci za bojovnosť a výbornú vytrvalosť.

Novohradské hry v atletike

57. ročník

11.10.2017 sa na ZŠ L. Novomeského konal 57. ročník Novohradských hier v atletike žiakov za účasti 10 ZŠ. Súťaže sa zúčastnili aj naši žiaci a žiačky a darilo sa im.

Dievčatá ako družstvo obsadili 2. miesto a z jednotlivcov na 2. mieste vo vrhu guľou skončila Simona Solná 8.C výkonom 8,40m. V behu na 800m pekné 3. miesto obsadila Nika Pastoráková 7.A časom 2:51,3 a vytvorila si osobný rekord. V skoku do výšky sa darilo Veronike Magicovej 8.A, ktorá výkonom 135cm skončila na 3. mieste a zlepšila sa o 15cm , čím si vytvorila osobný rekord. Osobný rekord v skoku do výšky si vytvorila aj Gabriela Oravcová 8.A výkonom 125cm.

Chlapci ako družstvo obsadili 3. miesto a z jednotlivcov sa najviac darilo Marošovi Zdechovanovi 9.A, ktorý vo vrhu guľou obsadil 2. miesto výkonom 10,78m.

Ako škola sme obsadili 2. miesto a pochvala patrí všetkým žiakom, ktorí reprezentovali školu a tiež pedagógom Z. Čemanovej a M. Krnáčovi za prípravu žiakovna súťaž.

Reprezentovali:V. Balagová 6.B, N. Slocíková 7.A, N. Pastoráková 7.A, K. Karmanová 7.A, V. Magicová 8.A, G. Oravcová 8.A, B. Žembová 8.A, E. Kesziová 8.C, S. Solná 8.C.

Á. Patrik 9.B, Z. Baity 9.A, M. Zdechovan 9.A, M. Balog 9.B, L. Mácka 9.B, P. Nociar,

K. Oláh 9.B, D. Záslav 9.C

                                                                                                                      Mgr. Zuzana Čemanová         foto