PREVENCIA HRÁ DÔLEŽITÚ ÚLOHU V ŽIVOTE NAŠEJ ŠKOLY

Naša základná škola  venuje veľkú pozornosť oblasti prevencie a podporuje viaceré programy a aktivity, ktorých cieľom je poskytnúť deťom a žiakom dostatok informácií, aby sa dokázali vyhnúť najrozličnejším hrozbám, ako sú napríklad závislosti, nezdravý životný štýl či riziká elektronickej komunikácie. Prevencii sa venujeme počas celého školského roka. Absolvovali sme už niektoré aktivity a ďalšie nás ešte len čakajú.

Dňa 25. 11. 2016 sme sa zúčastnili výchovného koncertu pod názvom Generácia XYZ, ktorý organizovala umelecká spoločnosť LETart production. Členovia hudobnej skupiny  4EVER motivovala žiakov   k objavovaniu vlastných koreňov, svojej histórie a kultúry. Uvedomili sme si, že národ, ktorý nepozná svoju históriu,  opakuje závažné chyby, ktoré potom vedú k javom ako sú rasizmus, intolerancia a extrémizmus. To boli témy, ktoré sú v programe rozoberali z pohľadu dnešnej mladej generácie. Koncert sa nám veľmi páčil a každý z nás si odniesol nejaké ponaučenie s hlavným poslaním: „Snažme sa byť prínosom pre náš národ a navzájom sa akceptujme, rešpektujme a pomáhajme si – veď sme ĽUDIA!”

Žiaci šiestych ročníkov na hodinách slovenského jazyka a výtvarnej výchovy v duchu hesla Každý si kreslí a píše život sám aktívne vyjadrili svoj negatívny postoj k užívaniu psychotropných látok tým, že vytvorili plagáty a básne s protidrogovou tematikou. Siedmaci sa zase zapojili do celoslovenskej súťaže Najlepšia protidrogová nástenka. Súťaž vyhlasuje  Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pod záštitou hlavného hygienika Slovenskej republiky. Držíme siedmakom palce!

                                                                       Mgr.Bronislava Gulánová, koordinátorka prevencie    foto