MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ
 

Medzinárodný deň detí je sviatok detí, ktorý sa oslavuje v mnohých krajinách sveta. MDD sa zvyčajne (ale nie všade) oslavuje každoročne 1. júna. Tento dátum je na svete najobľúbenejší, oslavuje sa vo viac ako 21 krajinách. Na Slovensku (a v niektorých ďalších krajinách bývalého sovietskeho bloku) sa slávi od roku 1952.

Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí v Ženeve, v Švajčiarsku v roku 1925. Na tejto konferencii zástupcovia 54 krajín schválili deklaráciu, ktorá sa zaoberala chudobou, detskou prácou, vzdelaním a inými otázkami týkajúcimi sa detí na celom svete. Po konferencii viacero vlád zaviedlo v svojich krajinách takýto deň, s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy týkajúce sa detí vo svete.

Na našej škole slávime Deň detí pohybom a veselosťou. Prváci a druháci mali pripravené v okolí školy rôzne stanovištia: kolobežkovo - bicyklový slalom, preťahovanie lanom, tajomný les, beh so zviazanými nohami, prehadzovanú s vodnými bombami, zručnostný slalom, futbalová trasa, či sloníkový pletenec. Prváci spoločne s 9. C, ktorá im celý deň výdatne pomáhala, vytvorili nádhernú spoločnú prácu na tému Priateľstvo. Druháci zasa kreslili na chodníky pekné kriedové diela.

Tretiaci a štvrtáci si svoj deň užili v parku, kde nielen pracovali na výskume o stromoch a rastlinách, o živočíchoch žijúcich v okolí labutieho jazera, poznávali cudzokrajné rastliny,  ale sa aj zabavili pri netradičných športových disciplínach a rozprávkových hádankách.

Deti odchádzali zo školy veselí a príjemne unavení. Viac foto...

 

.... a ŠKD

Štvrtok 1. júna sme v školskom klube oslávili MDD. Mali sme odpoludnie plné hier, zábavy a súťaží. Na rozhýbanie sa deti najprv zahrali hru „NA SOCHY“, nasledovali súťaže : BALÓNOVÝ TANEC, BEH S PINGPONGOVOU LOPTIČKOU NA LYŽIČKE, JABLKOVÝ TANEC, PITIE VODY SO SLAMKOU, HRA NA MOLEKULY, SKOK VO VRECI... Deti sa dobre zabavili a po každej súťaži boli odmenené sladkosťami.

 

                                                                                                                                                  foto