Európsky týždeň boja proti drogám a súťaž Plagát roka 2015  

   Európsky týždeň boja proti drogám, vyhlásený z iniciatívy Európskej únie, bol prvýkrát vyhlásený v roku 1998. Začal sa v Grécku a pokračoval vo všetkých členských štátoch. Neskôr sa stalo nepísanou tradíciou, že v jesenných mesiacoch – osobitne v novembri sa viac ako inokedy organizujú alebo zviditeľňujú pre verejnosť aktivity, ktoré v konečnom dôsledku napomáhajú k znižovaniu dopytu po drogách.

Téma „Mám na to liek“ je zameraná na vyjadrenie negatívneho postoja k návykovým látkam. Výtvarné práce mali vyjadriť:  propagáciu zdravého životného štýlu, prostriedky, ktoré eliminujú užívanie návykových látok, negatívny postoj k fajčeniu, alkoholu resp. k iným návykovým látkam, čo sú skutočné hodnoty života, dôsledky správania pri užívaní návykových látok.

Do súťaže o najzaujímavejší plagát s protidrogovou tematikou sa zapojili aj žiaci 5. – 9. ročníkov našej školy. V rámci mesiaca november, ktorý je zameraný na boj proti drogám vyhotovili plagát, ktorým vyjadríli svoj postoj k drogám a drogovým závislostiam. Plagáty v školskom kole hodnotila 10 členná odborná porota s nasledovnými výsledkami.

1.miesto:

                    Michaela Madarášiová  9.A
                    Nina Jurišová 9.A

            2. miesto: 

                     Letícia Zvoncsárová  8.C
                       Veronika  Líšková  8.C

             3. miesto: 

                      Lukáš Berky 9.B

         PK UMaK PaedDr. Beata Banašová        foto...