EXKURZIA BRATISLAVA

Vo štvrtok ráno sme sa všetci stretli pred našou školou, rozlúčili sa s rodičmi a nasadli do autobusu. Celou cestou nám hrali Kandráčovci, autobusom sa ozýval smiech a spev. Našou 1. zastávkou bolo Arborétum SAV v Tesárskych Mlyňanoch, kde sme si pozreli flóru aj Ambrózyho kaštieľ. Ďalej naša cesta viedla na Bratislavský hrad, neskôr do budovy Národnej rady SR. Po kontrole, ktorou sme všetci úspešne prešli, dorazil náš sprievodca a vydali sme sa teda objavovať kúty parlamentu. Potom sme sa prešli mestom a obzreli si Hviezdoslavovo námestie. Keď prišiel náš autobus konečne sme zavítali na hotel. Tu sme si oddýchli, dali sprchu a vychystali sa do divadla. Najprv sme sa však navečerali, a po malých nepríjemnostiach vyrazili do Slovenského národného divadla na operu Don Giovanni. Po, pre niekoho, únavných 3 hodinách sme opäť dorazili na hotel. Rýchlo sme si urobili hygienu a ľahli spať, pretože sme ráno skoro vstávali.

Na druhý deň ráno sme išli na raňajky a neskôr do Tesca, aby sme si kúpili jedlo na celý deň. Dnes nás mal čakať výlet do Viedne, ale z  neočakávaných dôvodov sa nekonal.  Náhradným programom bola Eurovea, prechádzka Starým mostom a následný oddych na Magiopláži. Mostom SNP sme sa dostali na Hviezdoslavovo námestie, kde sme mali rozchod a neskôr sme električkou prišli na hotel. Na izbách sme si užili poslednú noc a zaspali tuhým spánkom.

V sobotu ráno sme spolu s nami do autobusu naložili naše tašky a kufre a vyrazili na nábrežie Dunaja. Na boteli Marína nás už čakali chutné raňajky v podobe švédskych stolov. Po raňajkách sme sa prešli popri Dunaji a našli loď, ktorou sme sa plavili až do Devína. Na hrade sme si vypočuli výklad, zaspievali Hej Slovácia pozreli expozíciu múzea. Dole pod hradom sme nakúpili suveníry a loďou sme sa presunuli späť do hlavného mesta. Nasledovala už len návšteva pamätníku Slavín a cesta domov. Počas nej opäť zneli Kandráčovci a nálada bola skvelá. V Lučenci nás čakali rodičia, s ktorými sme odišli unavený, ale aj s dobrými pocitmi domov.

Ďakujeme triednym učiteľkám aj vedúcej p. učiteľke Fízeľovej za príjemnú exkurziu!

                                                                                           Lea Domská, 8.A               fotky